LED verlichting heeft tal van voordelen die – om er even een woordgrap in te gooien – onderbelicht blijven. Als men wordt gevraagd een voordeel van LED verlichting op te noemen, komt men vaak met de energiezuinigheid. Nu moet die energiezuinigheid uiteraard niet worden onderschat, maar vaak blijft het daarbij en heeft men geen idee dat er nog tal van voordelen aan LED verlichting verbonden zijn. Maar hoeveel voordelen kent u eigenlijk? We zullen er in dit artikel enkele benoemen. Uiteraard is de lijst niet uitputtend; er zijn nog tal van voordelen van LED verlichting te benoemen die we hieronder niet aan zullen stippen.

LED verlichting biedt een lange levensduur

LED verlichting gaat ten opzichte van een ouderwetse gloeilamp heel lang mee. Waar een ouderwetse gloeilamp doorgaans zo’n 1000 uur mee kan, doet een LED lamp het vaak tot wel 30.000 uur! Dat is dus maar liefst 30 keer zo lang. Dat komt deels omdat een LED lamp minder fragiel is. Een gloeilamp bestaat uit een dun draadje dat na verloop van tijd nu eenmaal doorbrandt of op een andere wijze de geest geeft. Bij LED verlichting is het materiaal waarvan de lamp is gemaakt veel steviger waardoor de levensduur vergroot kan worden.Workman repairing an electrical cable

LED lampen zijn erg milieuvriendelijk

Door het gebruik van LED verlichting bespaar je niet alleen op de energierekening; je bespaart er ook nog eens het milieu mee. Doordat de lampen langer meegaan brengt het fabriceren minder milieubelasting met zich mee en de lagere energiebehoefte komt uiteraard ook regelrecht ten goede aan het milieu.

Call Now Button