Een stroomstoring kan meerdere oorzaken hebben, zo kan er sprake zijn van een kortsluiting, een stroomstoring in uw gehele buurt, enzovoorts. Geregeld is ook overbelasting van een van de groepen in uw stoppenkast de oorzaak van een stroomstoring. Overbelasting ontstaat als u bijvoorbeeld teveel elektrische apparaten tegelijk in gebruik heeft, waar de groep uit uw meterkast niet op berekend is. Gelukkig kunt u dit vrij eenvoudig oplossen door een extra groep aan uw meterkast toe te voegen, waardoor de belasting verspreid wordt en overbelasting van een van de groepen voorkomen wordt. Voor het uitvoeren van meterkast werkzaamheden in Den Bosch staan onze monteurs voor u klaar!

Voorbeelden meterkast werkzaamheden

meterkast werkzaamheden den boschNiet alleen bij overbelasting van het elektriciteitsnetwerk in uw woning is het plaatsen van een extra groep in uw meterkast noodzakelijk, ook wanneer u bijvoorbeeld een sauna of elektrisch kooktoestel wilt gaan gebruiken kan dit noodzakelijk zijn. U verbruikt met deze apparaten namelijk veel meer stroom dan u met andere apparaten doet, waardoor de voorziening vanuit de meterkast vaak niet voldoende is.

Onze monteurs kunnen niet alleen helpen bij de uitvoering van meterkast werkzaamheden in Den Bosch, we geven u tevens een passend advies op maat. Soms is het een kwestie van het overzetten van bepaalde apparaten van de ene groep naar een andere, terwijl u in andere gevallen wel zult moeten kiezen voor het uitbreiden van uw meterkast. Deze uitbreiding kunnen wij direct voor u komen uitvoeren.

Werkzaamheden groepenkast

Het is van essentieel belang dat uw groepenkast naar behoren werkt. Maak daarom gebruik van de diensten van een erkende elektricien in uw regio en laat een groepenkast installeren die bij uw stroomgebruik hoort. Het is belangrijk om uw groepenkast regelmatig te laten controleren. Wilt u een groepenkast laten installeren, laten vervangen of wilt u de kast uitbreiden? Dan staan onze monteurs in Den Bosch voor u klaar.

Verschillen tussen een groepenkast en een meterkast

Er zijn diverse termen voor de verdeling van elektriciteit vanuit één kast. Denk aan groepenkast, installatie kast, stoppenkast of meterkast. Maar wat betekenen deze termen eigenlijk en wat zijn de grote verschillen tussen deze termen? Een installatiekast en een groepenkast hebben dezelfde betekenis. De meterkast (ook wel stoppenkast genoemd) is de voorganger van de groepenkast. Dit is een kast waar alle stoppen en zekeringen in zitten. Dit type kast ziet u voornamelijk nog terug in oudere gebouwen. Tegenwoordig kiezen veel mensen vaker voor een groepenkast. Deze kast bestaat uit groepen c.q. installatieautomaten in plaats van stoppen en zekeringen.

Voordelen groepenkast

In veel nieuwbouwwoningen wordt er standaard een groepenkast geïnstalleerd of huiseigenaren kiezen ervoor om een groepenkast te kopen. Een groepenkast neemt namelijk vele voordelen met zich mee.

  • Dit type kast is aanzienlijk veiliger dan een meterkast. In de kast zit minimaal één hoofdschakelaar en twee aardlekschakelaars. Hierdoor kunt u de groepen onafhankelijk en snel van elkaar bedienen.
  • Bij een groepenkast kunt u makkelijker extra groepen toe voegen, wat extra handig is als u nieuwe stopcontacten of apparaten aanschaft. Hierdoor blijft de elektriciteitsvoorziening veilig georganiseerd.

Kiest u voor een groepenkast, dan kunt u deze kast vakkundig laten installeren door een van onze erkende elektricien. Zo bent u gegarandeerd van een veilig en professioneel aangelegde elektriciteitsvoorziening. Wilt u groepenkast uitbreiden, dan kunt u wederom gebruik maken van de diensten van elektricien Den Bosch.

Elektricien nodig?

Waarom kiest u voor ons

  • Veilig en vakkundig
  • Elektra specialisten
  • Voordelige prijzen
  • Storingsdienst
Call Now Button