Is de stroom in een deel van uw woning weggevallen? Dan wilt u dit probleem zo snel mogelijk verhelpen. Indien er geen stroom meer is, kunt u namelijk geen elektrische apparaten gebruiken. De stroomuitval in uw woning kan het gevolg zijn van kortsluiting. Om kortsluiting oorzaken in Den Bosch snel te vinden en op de juiste manier te verhelpen, dan schakelt u onze elektricien in. Wij weten namelijk precies wat wij moeten doen wanneer er sprake is van kortsluiting.

Toch doet lang niet iedereen direct een beroep op een elektricien bij kortsluiting. Vaak wordt de omgeslagen schakelaar weer omgezet en onderneemt men geen verdere actie. Dit brengt risico’s met zich mee. Kortsluiting kan namelijk brand veroorzaken. Hier zit u niet op te wachten. Schroom daarom niet en laat kortsluiting verhelpen door onze elektricien in Den Bosch.

Wat zijn de oorzaken van kortsluiting?

Kortsluiting Den Bosch

Kortsluiting wordt vaak veroorzaakt door elektrische apparaten in uw woning. Indien het apparaat niets mankeert, werkt deze gewoon naar behoren. Wanneer er sprake is van een defect, ligt kortsluiting op de loer. De oorzaak zit hem vaak in de kabel(s) van een elektrisch apparaat, zoals het snoer van de stekker. Deze is doorgaans goed geïsoleerd, waardoor de kabels van elkaar gescheiden blijven. Indien het snoer van de stekker beschadigd is, kunnen kabels elkaar raken. In dat geval ontstaat kortsluiting. Hierdoor slaat de schakelaar van de groep waarachter het apparaat zich bevindt, om. Er staat in dat geval niet langer stroom op de groep, waardoor u de hierop aangesloten apparaten niet kunt gebruiken.

De kortsluiting oplossen

Indien kortsluiting veroorzaak wordt door een elektrisch apparaat, kunt u het probleem zelf verhelpen. U moet in dat geval het defecte apparaat opsporen. Kijk eerst om welke groep het gaat en verwijder vervolgens alle stekkers van de apparaten die zijn aangesloten op de groep. Schakel de stroom in en plug de stekkers één voor één weer in. Valt de stroom uit zodra u een stekker in het stopcontact doet? Dan veroorzaakt het betreffende apparaat de kortsluiting.

Helaas is de oorzaak van kortsluiting niet altijd zo makkelijk te achterhalen. Slaagt u er niet in het probleem te vinden? Doe dan een beroep op onze elektricien in Den Bosch. Het probleem kan namelijk ook in de elektrische installatie zelf zitten. Ga hier niet zelf mee aan de slag, maar schakel een professional in. Zodoende weet u zeker dat de kortsluiting snel en op de juiste manier verholpen wordt. Hieronder de oorzaken van een kortsluiting en hoe u het kunt oplossen.

Elektricien nodig?

Waarom kiest u voor ons

  • Veilig en vakkundig
  • Elektra specialisten
  • Voordelige prijzen
  • Storingsdienst
Call Now Button