Er zijn verschillende redenen om goede verlichting aan te schaffen en te laten installeren. Goede verlichting kan namelijk bijdragen aan een gewenste sfeer, veiligheid en comfort binnen uw woning. Daarnaast ervaart u fijnere werkomstandigheden, goed zicht en beter concentratievermogen. Dit is allemaal belangrijk als u bijvoorbeeld veel thuis werkt. Onze vakkundige elektriciens kunnen u helpen bij de juiste verlichting aanleggen in iedere ruimte in Den Bosch en omgeving!

Verschillende soorten verlichting

verlichting aanleggen Er zijn verschillende soorten verlichting die ieder weer een eigen functie hebben. Onze elektriciens kunnen iedere soort verlichting aanleggen.

  • Basisverlichting

Eerst hebben we de basis, de basisverlichting. Basisverlichting kunt u terugvinden in elke ruimte en het wordt ook wel algemene verlichting genoemd. Denk hierbij aan de schakelaar naast de deur die u zonder erbij na te denken aanzet. Basisverlichting ziet u vaak in de vorm van plafonnières, spots en hanglampen.

  • Accentverlichting

Deze verlichting is er om een specifiek deel van de ruimte of een object in een blikvanger te veranderen binnen uw interieur. Spots zijn een voorbeeld van accentverlichting, net als ledstrips.

  • Functionele verlichting

Functionele verlichting, of ook wel ‘werkplekverlichting’ zijn lampen die worden geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat een specifieke plek of ruimte goed wordt belicht. Het is direct en gericht. Zo is uw werkplek bijvoorbeeld goed verlicht en kunt u goed zien waar u mee bezig bent.

  • Sfeerverlichting

U raadt het al, sfeerverlichting zorgt voor de gewenste sfeer in huis. Het is indirect licht en ontstaat wanneer u gebruik maakt van een matte of een opalen lamp, een lampenkap, een dimmende lamp en het richten van het schijnsel van een lamp op de muur. Het licht van sfeerverlichting is zacht en heeft een warme kleur.

  • Decoratieve verlichting

Als laatste hebben we nog de verlichting zoals kerstlampjes, party lights en bijvoorbeeld een neon art letters. Dit zijn voorbeelden van indirecte verlichting, net als sfeerverlichting. Let op: Deze verlichting is puur decoratief, ze geven niet voldoende algemene als basisverlichting en zijn niet functioneel.

Verlichting aan laten leggen door vakkundige elektricien in Den Bosch

Wilt u goed en professioneel uw verlichting op laten hangen of wilt u advies hebben van iemand die weet waar die het over heeft? Neem contact op met de vakkundige elektricien in Den Bosch! Deze elektricien is niet alleen ervaren in zijn vak, ook heeft hij de vakkennis of uw wensen zo snel mogelijk te verwezenlijken.

Elektricien nodig?

Waarom kiest u voor ons

  • Veilig en vakkundig
  • Elektra specialisten
  • Voordelige prijzen
  • Storingsdienst
Call Now Button