We kennen tegenwoordig verschillende soorten verlichting. In iedere woning in Den Bosch is algemene verlichting aanwezig. Deze basisverlichting zorgt ervoor dat je een ruimte kunt verlichten. Daarnaast kennen we functionele verlichting, dat gericht licht is om bepaalde werkzaamheden beter uit te kunnen voeren. De spotjes boven jouw aanrechtblad rekenen we bijvoorbeeld tot de functionele verlichting. Naast de algemene en functionele verlichting kennen we ook nog sfeerverlichting. In deze tekst vertellen wij jou alles wat je moet weten over deze vorm van verlichting.

Wat is sfeerverlichting?


Sfeerverlichting is verlichting waarmee je de sfeer in een ruimte kunt regelen. Deze verlichting is vaak een aanvulling op basis en functionele verlichting. De lichtintensiteit is bij sfeerverlichting vaak aanzienlijk lager dan bij de andere verlichtingssoorten. Sfeerlampen stralen zachter licht uit, waardoor een prettige sfeer ontstaat in jouw woning in Den Bosch.

Soorten sfeerverlichting


Er is niet één soort lamp binnen de sfeerverlichting. Nee, want binnen deze soort kennen we allerlei verschillende lampen. Zo rekenen we een klein lampje in de vensterbank of op een bijzettafel bijvoorbeeld tot de sfeerverlichting. Staande lampen in de hoek van jouw woning vallen echter ook onder de sfeerverlichting. Kortom: voor wat betreft sfeerverlichting heb je vandaag de dag talloze mogelijkheden.

Vervang een schakelaar door een dimmer


Ben je geen fan van allerlei kleine lampjes in huis? Dan betekent dit niet dat je geen sfeer kunt creëren met behulp van lampen. Je kunt tegenwoordig namelijk ook algemene en functionele verlichting als sfeerverlichting gebruiken. Hiervoor moet je echter wel een kleine aanpassing doen in de bediening van de lamp. Je moet namelijk de schakelaar vervangen voor een dimmer. Met behulp van een dimmer regel je zelf de verlichtingsintensiteit. Voor het vervangen van een schakelaar door een dimmer kun je het beste een elektricien inschakelen. Dit is namelijk een pittige klus. Voor een elektricien is een schakelaar vervangen door een dimmer echter een fluitje van een cent.

Call Now Button