In veel woningen wordt gebruik gemaakt van een schakelaar, waarmee onder andere de verlichting kan worden ingeschakeld. Schakelaars zijn echter niet de enige manier om lampen te bedienen. Moderne ledverlichting is bijvoorbeeld ook met een afstandsbediening in- en uit te schakelen. Of wat te denken van moderne lampen, die aan een app op uw mobiele telefoon gekoppeld zijn? Enzovoorts. Om de sfeer in huis te verbeteren, zou ook de aanschaf van een dimmer het overwegen waard kunnen zijn.

 

Een dimmer is doorgaans een schuif of draaiknop, waarmee de intensiteit van de verlichting kan worden ingesteld. Het dient als vervanger voor de traditionele schakelaar. In dit artikel vertellen we u meer over deze dimmers.

 

Voordelen van een dimmer in huis

Het voornaamste voordeel van een dimmer, is het feit dat u ruimtes knusser en huiselijker kunt maken. Vaak is het licht te helder, wanneer u deze in een keer aanzet op de late avond en in de vroege ochtend. Door gebruik te maken van een dimmer kunt u wennen aan het felle licht en maakt u een ruimte daarbij romantischer. Ideaal voor in de woon- en slaapkamer! Een bijkomend voordeel van een dimmer, is het feit dat de lampen zelf niet vervangen hoeven te worden. U kunt de dimmer op de plek van de schakelaar monteren.

 

Advies bij het gebruik van schakelaars en dimmers

Wanneer u ook gebruik wilt maken van een dimmer in huis, kunt u onze elektricien om advies vragen. Onze ervaren professionals kunnen u meer vertellen over de werking van een dimmer, de manier waarop deze gemonteerd kan worden, enzovoorts. Wilt u de dimmer op een plek plaatsen waar momenteel nog geen schakelaar zit? In dat geval kan het verstandig zijn om onze elektricien in te schakelen voor het verleggen van elektriciteitskabels.

Call Now Button