Wereldwijd bestaan er inmiddels meer dan 15 verschillende soorten stekkers, en de perilex aansluiting is er één van. Perilex stekkers gebruikt men doorgaans voor het aansluiten van keramische kookplaten en inductie kookplaten. Een normale stekker geeft namelijk niet genoeg vermogen om een kookplaat goed te kunnen laten werken. Een perilex aansluiting wordt meestal door een elektricien aangelegd. In dit artikel vertellen wij u meer over wat dit voor een aansluiting is en wat u eraan heeft.

Wat is een perilex aansluiting?

De perilex aansluiting zorgt er in een notendop dus voor dat apparaten voorzien kunnen worden van meer stroom in vergelijking met een normale stekker. Naast een inductie kookplaat hebben apparaten als een oplaadpaal van de elektrische auto en een sauna ook krachtstroom nodig. Om krachtstroom in huis te kunnen gebruiken is een 3-fase aansluiting vereist. Heeft u een 1-fase aansluiting in uw woning? Dan kan een professionele elektricien voor een 3-fase aansluiting zorgen.

Waar kunt u een perilex aansluiting voor gebruiken?

Er zijn twee verschillende soorten perilex stekkers. In woningen wordt er doorgaans gebruik gemaakt van een perilex stekker met een sterkte van 16 Ampère. Als u een perilex stekker op het werk gebruikt, dan is dit vaak een stekker met een sterkte van 25 Ampère. Het verschil kunt u eenvoudig en snel herkennen. Als de pin van de wandcontactdoos horizontaal in het midden staat dan heeft u een 16 Ampère aansluiting. Staat de pin verticaal in het midden, dan heeft u te maken met een 25 Ampère aansluiting.

Schakel hulp in van een professionele elektricien

Bent u met de hoge gasprijzen van plan om over te stappen op elektrisch koken? Of wilt u om een andere reden een perilex aansluiting in uw woning? Het is verstandig om de hulp van een professionele elektricien in te schakelen. Onze elektriciens van Van Oosten voorzien u graag van hulp zodat u kortsluitingen, onnodig letsel en andere problemen voorkomt tijdens de installatie van een perilex aansluiting.

Call Now Button