Wanneer de temperatuur gaat zakken in de wintermaanden stijgt ons elektriciteits- en gasverbruik. Met dit verbruik stijgt ook onze energierekening en CO2 uitstoot. Als we minder gas en elektriciteit kunnen verbruiken in de wintermaanden besparen we daarmee geld en dragen ook nog eens bij aan een beter milieu. In dit artikel geven we je een aantal tips die je in staat stellen om gas en elektriciteit te besparen. Sommige tips vereisen een investering die je later weer terug kunt verdienen door de besparing op energie en andere tips vereisen enkel een verandering van gedrag.

Tips om gas te besparen

De hoogste kosten in de koude wintermaanden worden veroorzaakt door het gasverb stromkosten-533818_640 ruik. We gebruiken gas namelijk bij het opwarmen van ons huis en het water dat we gebruiken onder de douche of in bad. Manieren om gas te besparen waar eerst een investering voor nodig is zijn het aanschaffen van een zuinigere ketel of het beter laten isoleren van de woning. Je kunt echter ook gas besparen door jezelf warmer te kleden binnenshuis of door de meubels in de woonkamer op de warmste plekken van het huis te zetten. Hierdoor kan je namelijk de verwarming één of twee graden lager zetten en daardoor minder gas verbruiken.

Tips om elektriciteit te besparen

Ook het elektriciteitsverbruik gaat hard omhoog in de winterperiode. Manieren om elektriciteit te besparen waarvoor eerst een investering nodig is zijn het aanschaffen van energiezuinige apparaten en het vervangen van gloeilampen voor LED lampen. Zonder investering kan er ook bespaard worden op elektriciteit door ervoor te zorgen dat er geen lampen onnodig blijven branden in kamers waar niemand meer aanwezig is.

Call Now Button