Krachtstroom Krachtstroom, vaak ook draaistroom genoemd, is vaak niet standaard binnen een woning te gebruiken. Binnen bedrijven is het gebruik van krachtstroom daarentegen heel gebruikelijk! Zij gebruiken krachtstroom voor de grote machines, die ingezet worden voor de productie van verschillende soorten producten. Deze machines vergen veel meer stroom, dan de 230 volt die u normaal in huis gebruikt. Ook in huis kan krachtstroom noodzakelijk zijn! Denk aan een elektrisch kooktoestel wat u wilt gebruiken, of een oplaadpaal voor uw elektrische auto. Het aansluiten van krachtstroom in huis is geen klus die u zelf uit kunt voeren. Onze elektriciens vertellen u hier graag meer over.

Wanneer heb ik krachtstroom nodig?

Het aansluiten van krachtstroom in uw woning is noodzakelijk, wanneer u een grootstroomverbruiker wilt kunnen gebruiken. We hebben het in dit geval, zoals reeds omschreven, over elektrische kooktoestellen, grote jacuzzi’s of verwarmde zwembaden, een oplaadpaal voor elektrische voertuigen, enzovoorts. Niet alleen hebben deze apparaten een andere stekker dan normale elektrische apparatuur, ook zouden ze niet werken met 230 volt aan stroom.

Twijfelt u of u krachtstroom nodig heeft? Laat u in dat geval adviseren door onze elektricien. Met een persoonlijk advies geven we u een overzicht van de mogelijkheden die u heeft.

Aansluiten van krachtstroom in huis

Bij het aansluiten van krachtstroom binnen uw woning, zal de 1-faseaansluiting in uw meterkast vervangen moeten worden. In plaats van een 1-faseaansluiting heeft u namelijk een 3-faseaansluiting nodig. Met een 3-faseaansluiting ontvangt u doorgaans een elektrische stroom van 400 volt. Voordat de 3-faseaansluiting in uw meterkast kan worden geplaatst, heeft u toestemming van uw netbeheerder nodig. U kunt zelf een aanvraagprocedure bij uw netbeheerder opstarten, of dit aan onze elektricien overlaten. Zo heeft u hier zelf geen omkijken meer naar!

Naast de 3-faseaansluiting in de meterkast, zal onze elektricien ook een geschikt stopcontact voor u plaatsen. Hier kunt u de grootstroomverbruiker vervolgens op aansluiten. Houd er rekening mee dat uw meterkast in veel gevallen zal moeten worden aangepast naar de laatste veiligheidseisen. Dit is altijd het geval, wanneer u een aanpassing aan de meterkast uitvoert.

Call Now Button