Steeds meer mensen hebben tegenwoordig de behoefte om ook buiten elektriciteit te gebruiken. Er duiken bijvoorbeeld steeds meer overkappingen en pergola’s op in tuinen waaronder televisie gekeken kan worden. Om deze televisie te laten werken, is er natuurlijk stroom nodig. Hiervoor moet u elektra aanleggen.

Lasdoos

lamps-798976_960_720In vrijwel ieder vertrek van uw woning wordt de elektra vanuit een centraaldoos verspreid over de ruimte. Buiten is dit niet anders. Plaats dan ook eerst een centrale lasdoos. Vanuit dit punt kunt u de elektra verder over de tuin verspreiden. Schakel altijd eerst de stroom uit voor u begint met werken.

Goede voorbereiding

Bij het aanleggen van elektra in uw tuin, is het zaak om niet te hard van stapel te lopen. Plaats niet lukraak een lasdoos ergens zonder dat u er over na heeft gedacht. Maak daarom eerste een plattegrond van uw tuin en teken hierop de punten waar elektriciteit moet komen. Het gaat in dit geval dus niet alleen om de lasdoos, maar ook op stopcontacten, schakelaars en eventueel zelfs buitenlampen. Teken ook de bekabeling erbij.

Hulp

Komt u er zelf niet uit of wilt u het niet eens proberen? Schakel dan een elektriciën in voor het aanleggen van de elektra. Hij heeft dit vaak genoeg gedaan en weet binnen de kortste keren uw tuin van elektriciteit te voorzien.

Call Now Button