U kent vast en zeker mensen die in het verleden te maken hebben gehad met een blikseminslag in huis. Een blikseminslag is niet alleen een enge situatie, ook kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat u tijdens een blikseminslag een grote schok kunt krijgen als u een apparaat gebruikt wat aangesloten is op de netstroom. Er zijn gelukkig een aantal stappen die u uit voorzorg zou kunnen nemen om de kans op een blikseminslag te minimaliseren. In dit artikel geeft onze elektricien u een paar voorbeelden van deze stappen.

Vermijd water en telefoneren via een vaste lijn

Allereerst is het belangrijk om uit de buurt van water te blijven bij een onweersbui. Ga daarom nooit in bad en stel ook uw douche het liefst nog even uit! Daarbij zijn veel mensen geneigd om tijdens een hevige onweersbui met anderen te bellen. U wilt immers zeker weten dat het goed met uw familie gaat. Houd er rekening mee dat het telefoneren via de vaste lijn erg gevaarlijk kan zijn op het moment dat u te maken krijgt met een blikseminslag. Veel beter is het om te bellen met een mobiele telefoon, die niet op het stroomnet aangesloten zit.

Houd uw ramen en deuren dicht

Ook is het erg belangrijk om de ramen en deuren in huis dicht te houden tijdens een onweersbui. Ga daarbij nooit naar het onweer kijken als dit dichterbij komt! De bliksemschichten bij een blikseminslag in de buurt van uw woning kunnen een dermate fel licht veroorzaken, dat de kans op blindheid erg groot is.

Mocht u onverhoopt toch te maken krijgen met een blikseminslag in huis, dan kunt u altijd terecht bij de elektricien van ons elektricienbedrijf. De elektricien zal uw woning nalopen op schade aan de elektra in huis.

Call Now Button