0

Elektrische apparaten zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit ons leven. Ze maken bepaalde zaken namelijk een stuk makkelijker. Ook in Den Bosch zien we steeds meer elektrische apparaten in woningen. Om deze apparaten te kunnen gebruiken moeten er genoeg stopcontacten aanwezig zijn. Is dit bij jou niet het geval? Dan kun je extra stroompunten plaatsen. Hiervoor moet je natuurlijk wel elektra aanleggen. Wij geven je hieronder drie tips om dit op een veilige manier te doen.

1. Haal stroom van de installatie

Ga je werken met elektra? Begin dan nooit voordat je de stroom van de installatie hebt gehaald. Je hoeft niet de hele installatie stroomvrij te maken. Nee, want het is voldoende om de groep uit te schakelen waarachter je gaat werken. Heb je de schakelaar omgezet? Controleer dan altijd even of de spanning ook daadwerkelijk van de installatie is. Gebruik hiervoor een spanningsmeter. Geeft deze meter geen spanning meer aan? Begin dan pas met de werkzaamheden.

 

2. Zorg dat je weet wat je doet

Elektra aanleggen brengt nogal wat risico’s met zich mee. Zo moet je de kabels bijvoorbeeld juist aansluiten op het stopcontact. Bovendien moet de bekabeling aangesloten worden op de betreffende groep. Heb je geen idee hoe dit moet? Kijk er dan niet raar van op wanneer de elektra straks niet werkt. Het verkeerd aansluiten van elektra kan zelfs gevaarlijk zijn. Zo kan er bijvoorbeeld brand ontstaan als gevolg van kortsluiting.

3. Neem geen risico en schakel een professional in

Bang dat je de fout ingaat bij het aanleggen van elektra? Neem dan geen enkel risico en schakel een elektricien in. Hij weet namelijk precies hoe hij elektra aan moet leggen. Je loopt zodoende zelf bijvoorbeeld niet het risico op een stroomschok. Daarbij komt dat je er zeker van bent dat de elektra op de juiste manier wordt aangesloten. Je hoeft hierdoor niet bang te zijn voor kortsluiting of niet-werkende elektra. Een elektricien zorgt er namelijk altijd voor dat elektra op de juiste manier wordt aangelegd!